sobota, 21. maj 2016

3. Energijska Točka - Obzidje - MIR


3. energijska točka - Obzidje je točka Svetega Zvoka ali Manter.

Ta točka se nahaja v samem obzidju, desno od kapelice po cesti navzgor, vidimo na levi strani strme stopnice, ki vodijo v majhen prostor v obzidju, kjer je prostora za 3 do 5 ljudi. 

V tej točki so zanimive energije zemlje in Kozmosa, ki reagirajo najbolj na petje duhovnih pesmi, manter, ali pa samega Svetega Zvoka AUM - OM. 

Če se telesno in mentalno primerno sprostimo z dihalnimi vajami in si dovolimo začutiti vibracije omenjenega prostora in potem nadaljujemo s petjem tistih pesem ali manter, najprej dosežemo zelo zanimiv notranji in zunanji mir, potem sledi harmonija čustev in občutkov, ki se začnejo stoponjevati do nekakšne ekstaze, seveda, če to počnemo predano in iz srca!

Energije te točke so predvsem obarvane z lastnostmi Škrlatno Zlatega Plamena, ki nekako praktikantu daje občutek miru, harmonije, vstajenja, notranje vzhičenosti ipd.

Ta točka zelo dobro vpliva na na miselno in čustveno telo, kakor tudi na sam solarni pleksus. To bi pomenilo tudi na pozitivno vpliva na celoten prebavni sistem, na jetra in na žolč.

Vztrajno delovanje na tej točki pa nas osvobaja od jeze, zamer, gneva, egoizma, potlačenih čustev, mentalne žalosti, zaskrbljenosti in neskladnih odnosov.

Meditacija je podobna kot pri prejšnjih točkah, le da je tu vstopna afirmacija/odredba:
" JAZ SEM Mir, ki ni od tega sveta!"

Prepustite se energijam Svete Zasavske Gore in živite svoje naravno stanje zavesti!

Vse dobro z vami!

Ashana J. Gnosis