sobota, 7. maj 2016

2. energijska Točka - Enost in Zlivanje Vedenja

Pozdravljeni!

Tako, danes bi rada pisala o drugi zelo zanimivi in intenzivni energijski točki na Zasavski Sveti gori, ki je tik pred vhodom v dvorišče cerkve, na levi strani pod staro lipo.


2. energijska točka tik pod lipo, ki jo vidimo na sliki!

Torej, ta druga energijska točka, ki sem jo iz Duha poimenovala Točka Enosti in Zlivanja Vedenja,  ki je tik pod staro Lipo.

Žarišče je zelo močno, ampak brez strahu, kajti prežeto je z Ljubeznijo Svetega Duha, ki nam razširja čutenje in doživljanje enosti z Bogom v sebi, z okolico in z vsem, kar je.

Ko smo nekaj časa na tej točki v kontemplativnem stanju, bomo poleg omenjenega čutenja začeli doživljati tudi izlivanje Vedenja, ki nas največkrat nagovori z ljubeznijo in popelje v zavedanje, ki je svojstveno le Neizrekljivemu v nas. Na tej energijski točki se dviga Zlati Žarek v svojem znamenitem spiralno krožnem dviganju, včasih tudi drugače, verjetno je to pogojeno s stanjem posameznikove zavesti in same avre.

Ta točka nam pomaga pri odpiranju  in harmonizaciji naše temenske ali kronske čakre, ki je postavljena na vrhu temena.

Pomaga nam razumeti lastni življenjski tok, zakaj so se nekatere stvari odvile na točno določen način in zakaj ne drugače. Dobimo globlje notranje razumevanje o zavestnih in podzavestnih procesih, ki nekako pri večini v glavnem upravljajo življenja in dogodke. Ob večkratnem kontempliranju lahko začnemo zaznavati lastno notranjo moč samo - spoznanja. Lajša nam pri sprejemanju sebe, drugih in vseh možnih življenjskih okoliščin in pogojev.

Na fizičnem nivoju ob komtemplaciji na tej energijski točki se kažejo možna izboljšanja stanja v zvezi z možgani, živčnim sistemom, epifizo ipd.

O temenski čakri - neharmonično delovanje in motnje se kažejo v boleznih in motnjah možganov, meningitisu, v obliki možganskih tumorjev, v možganski kapi, stanju kome, boleznih živčevja (Parkinsonova bolezen), psiholoških in psihiatričnih obolenjih( šizofrenija, psihoze..)


Na subtilni ravni pa v težavah pri osredotočenosti in učenju, duhovnem cinizmu in ateizmu, v togih življenjskih prepričanjih, apatiji ali preveliki dominaciji nad drugimi, v duhovni odvisnosti (sekte, notranji prepad), občutku razcepljenosti, nepovezanosti s telesom...



Če se na omenjeno lokacijo usedete, zaprete oči in začnete počasi in globoko dihate s prepono, da bi se umirili, boste kmalu začutili ta spiralni tok Zlatega Žarka skozi hrbtenico in nato po celem telesu.

Če boste nadaljevali s to meditacijo in med tem z notranjim glasom potrjevali

"JAZ SEM popolno udejanjeno samospoznanje in razumevanje sedaj" boste učinek delovanja omenjene spirale le še povečali v sebi in nato razširjali skozi sebe. Ta trditev je univerzalna za to energijsko točko, vsekakor pa pomaga vzpostaviti stik s Kristusovo Zavestjo v sebi in občutiti delovanje Svetega Duha in se povezati z Univerzalnim Božjim Umom - Božjo Inteligenco!

Vse dobro z vami!

Ashana Jurič